Alliansen, partierna

Alliansen består av de fyra partierna Moderaterna, centerpartiet, kristdemokraterna och Folkpartiet. Blocket kämpar för ett land med trygghet, ansvar och frihet. De arbetar mycket med förändring och utveckling inom arbete, miljö och välfärd.

 

Eftersom jag ägnat ett helt inlägg åt att skriva om moderaterna har jag bestämt att inte ha med partiet i detta inlägg . Eftersom detta projekt är slut imorgon och jag fortfarande har ganska mycket att skiva så känner jag att jag måste börja korta ner mina inlägg.

 

CENTERPARTIET ( www.centerartiet.se )

Båda blocken har ett grönt parti, ett parti som värnar för miljön. Miljöpartiet är med i de röd/grönas och Centerpartiet i alliansen. Centerpartiet vill skapa fler arbete åt medborgarna. För att göra det vill de sänka skatterna för både folk som tjänar mkt och för de som tjänar lite mindre, samtidigt som arbetslösheten minskar. Partiet arbetar med att skapa fler möjligheter för kvinnor att starta eget företag genom att utveckla rut-avdraget, de försöker hitta nya arbeten för ungdomar och vuxna, speciellt för ungdomarna och de vill öppna många nya företag så att fler kan få arbete. De vill även ha fler arbetsförmedlingar.


 

FOLKPARTIET ( www.folkpartiet.se )

Nu har jag kommit till det parti som de flesta är emot. Varför det, Jo eftersom partiet arbetar mycket med strängare skolor. Partiledare Jan Björklund som även är Sveriges skolminister, vill införa betyg från åk 6 för att så tidigt som möjligt få en en syn på vilken kunskapsnivå  eleverna ligger på. Skolan är väldigt viktig, det är från skolan man får alla sina kunskaper. Men i många skolor finns problemet att lärare inte kan göra något åt elever som härjar på lektionerna. Och varför kan de inte göra det, jo för att de inte har någon rätt att t.ex. slänga ut eleven ur klassrummet eller höja rösten. De har ingen rätt till att, helt enkelt visa att sådant beteende är oacceptabelt. Jag anser att de svenska skolorna behöver lite mer struktur, lite mer ordning och respekt. Har ni någon gång ställt er frågan, varför en del elever är så okoncentrerade på lektionstid?. Svaret är väldigt enkelt att lista ut. De elever som stör, och är okoncentrerade är oftast ointresserade. Och varför de är ointresserade beror på att de inte förstår. Folkpartiet arbetar mycket med att hindra dessa elever från att bli ointresserade genom att ge de extra stöd och hjälp. Skolan är något man måste ta vara på eftersom "livet börjar i klassrummet !"

 


 

KRISTDEMOKRATERNA ( www.kristdemokraterna.se )

Kristdemokraternas största valfråga är att alla människor ska ha rätt att få bestämma över sina liv. De vill att familjer ska få fördubblad vårdnadsbidrag, att äldre ska få betala lägre skatt och bestämma vilken vård de ska få hur de ska bo, om de vill bo ensamma eller tillsammans med andra. Partiet vill införa en akutmottagningsgaranti som omfattar en väntetid på max 4 timmar, de vill införa en allmän graviditetspeng. Angånde familjer vill de införa en barnomsogrsgaranti vilket betyder att alla familjer som inte erbjuds barnomsorgsplats efter tre månaders väntetid, ska gottgöras med 80 % av kostaden för barnomsorgsplats.

 

 



Kommentarer
Postat av: Kim Hedqvist

Många tycker att skolan är väldigt jobbig och inser hur viktig den är. De förstår inte i början och tror sedan att allting under hela skolgången kommer vara omöjligt att förstå vilket istället leder till ointresse och ingen koncentration. Barn som förstår politik kanske uppfattar det som att Folkpartiet vill göra skolan ännu jobbigare och svårare. Med tidigare betyg, arbetsro och föräldrar i klassrummet. Det slutar med att de vänder sig mot Folkpartiets politik, men eftersom de under 18 inte har något inflytande på politiken kanske det inte spelar någon roll? Ärligt talat vet jag inte själv vad jag vill få sagt, det är bara tankar.

2010-09-17 @ 11:24:56
URL: http://kimomvaletskoluppgift.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0